Ten eerste welkom bij Aerial Academics!

Een van de weinige plekken in Nederland waar je aerial silk als wekelijkse sport kan beoefenen.

Hieronder volgt een aantal belangrijke punten voor het volgen van de lessen.

Betaling. Je betaling dient vooraf te geschieden en voor de 1e van de maand op de rekening van Aerial Academics te staan.

Aanwezigheid.  Om te voorkomen dat de lessen later beginnen stellen wij het volgende:

 • Wij ontvangen je graag 5 – 10 minuten voor aanvang van de les. Kom dus niet te vroeg en niet te laat.
 • Je hoeft je niet af te melden als je een les niet aanwezig kunt zijn, maar wij waarderen het natuurlijk als je ons wel hierover informeert.

Veiligheid. Aerial Silk is een risicovolle sport, maar als je weet wat je doet kan je de risico’s beperken. Wij stellen daarom een aantal regels:

 1. Je leert elkaar of jezelf geen nieuwe dingen.
 2. Draag aansluitende kleding die niet in de silks vast kan komen te zitten.
 3. Draag geen sieraden die aan het de silks kunnen blijven haken of die het materiaal kunnen beschadigen.
 4. Slik je medicatie of heb je een blessure, wees je bewust van de beperkingen en informeer de aanwezige docent vooraf.
 5. Te hoog in de silks zitten kan risicovol zijn, maar te laag is soms ook een probleem. Twijfel je hoe hoog je een oefening het best kan doen, vraag dan advies aan de aanwezige docent.
 6. Hoewel vallen gevaarlijk is, is op hoogte in de knoop komen te zitten net zo gevaarlijk. Bedenk daarom voordat je de silks in gaat wat je wilt gaan doen en hoe je dat moet doen.
 7. Als je niet zeker weet hoe iets moet, vraag het dan vooraf en zorg dat er iemand meekijkt die wel weet hoe het moet.
 8. Twijfel je of je alles goed hebt gedaan, ga dan niet verder. Kom uit de silks en begin opnieuw.
 9. Doe geen dingen zonder dat er iemand met je mee kijkt. Sta je samen aan de silks, houd elkaar dan in de gaten.
 10. Als je dingen wilt doen waar een mat voor nodig is dan kan je deze pakken. Geef dit wel aan aan de instructrice en doe geen dingen die je niet kent.

Hygiëne. Zorg voor een uitstekende hygiëne. Dat betekent dat je net gedoucht hebt / gewassen bent en schone kleding draagt. De reden? Diegene die na jou de silks in gaat wil, net als jij, in een frisse silk een les kunnen volgen. Natuurlijk worden de silks regelmatig uitgewassen, maar te vaak wassen gaat ten koste van de duurzaamheid en veiligheid van het materiaal.

 • Sociale hygiëne. Samen beoefenen we deze prachtige sport. Zorg dat je respect en aandacht hebt voor elkaar en houd het bovenal gezellig. Zijn er problemen, geef dit dan op tijd aan de aanwezige docent aan.
 • Magnesium of grip-aid gebruik. Deze middelen kunnen helpen om grip te krijgen op de silks. Echter omdat de stof de middelen absorbeert vragen we je om het gebruik zoveel mogelijk te beperken. Een klein beetje, en eenmalig aanbrengen is voor Aerial Silk vaak al genoeg. Gebruik je vloeibare middelen? Wacht dan even tot ze goed droog zijn voor je de silk in gaat.