SPECIAL GUESTS

Hier op een rijtje, alle artiesten die bij Aerial Academics zijn geweest om hun skills met ons te delen.

JULIA LANGENBERG

Julia Langenberg (Aerial Horizon, San Antonio, USA) is een professionele aerial performer, choreograaf en instructeur. Al 15 jaar treed ze op voor nationale en internationale bedrijven. Ze is afgestudeerd aan het New England Center for Circus Arts, waar ze de disciplines aerial silk, hoop, rope, en trapeze zich eigen heeft gemaakt. Daarnaast was ze bezig met het uitbreiden van haar expertise in de Chinese pole, acrobatiek, tumbling en hammock. Ze bezocht als aller eerste artiest Aerial Academics in september 2017. Tijdens haar bezoek heeft ze een serie aerial silk workshops gegeven die zich focusten op het verkrijgen van een goede basis techniek in de silk (dit deed ze onder andere door te werken aan het oplossen van raadsels) en op het in controle krijgen van drops.

JENNIFER CRANE

Dr. Jennifer Crane (Cirque Physio, San Francisco, USA) is een erkende fysiotherapeut (met een doctoraat in Fysiotherapie), trainer, gecertificeerde orthopedisch specialist en auteur. Naast het werk in haar eigen praktijk in Californië werkt ze nu op contractbasis met Cirque Du Soleil, als fysiotherapeut op hun afdeling performance medicine. Ze bezocht Aerial Academics in april 2018, waar ze een reeks workshops voor flexibiliteit (onderrug en bovenrug) en blessure preventie (schouder) gaf.

SHANNON MCKENNA

Shannon McKenna (The Artist Athlete, USA) is een aerialist die optreedt als solo-artiest, als onderdeel van een artistiek duo en in ensembles. Daarnaast geeft ze workshops en lessen voor alle leeftijden en niveaus in meer dan 20 staten in Amerika. Ze behaalde haar coachingcertificering bij The New England Center for Circus Arts. Naast haar veelzijdige aerial performance en coaching carrière, richtte ze in 2018 ook The Artist Athlete op als een middel om educatief materiaal te produceren voor aerialisten en een podcast waarin ze experts in de circusindustrie interviewt over hun carrière. Ze bezocht Aerial Academics in april 2018 voor een reeks aerial silk workshops, waar aandacht werd besteed aan lichaamshoudingen, inversies en het controleren van drops.

Source: www.aerial-horizon.com

Source: www.cirquephysio.com

Source: www.theartistathlete.com

SARAH ROMANOWSKY

Sarah Romanowsky (USA) is een multidisciplinaire aerial performer, choreograaf en coach. She beoefent aerial silk, hoop, rope, hammock en harness en danst. Ze heeft over de hele wereld opgetreden en workshops gegeven in meerdere aerial art disciplines. Ze bezocht Aerial Academics in maart 2019 voor een reeks workshops. Passend bij haar multidisciplinaire vaardigheden waren er workshops te volgen in aerial hoop, hammock, aerial rope and aerial silk.

GLORIA GIRLINGER

Gloria Girlinger (Aerial Infinity, Linz, Oostenrijk) is mede-eigenaar van Aerial Infinity. Hier geeft ze lessen in aerial hoop, paaldansen, hammock, trapeze and aerial silk. Daarnaast is ze een gecertificeerde yogaleraar. Ze continu bezig met het verbeteren van haar vaardigheden in de verschillende aerial disciplines door heel Europa af te reizen om te leren van performers van verscheidene disciplines. In augustus 2019 verzorgde ze een aerial hoop workshop bij Aerial Academics.

DIANE KRIJGER

Diane Krijger (Dansstudio Diance, Wezep, Nederland) is de trotse eigenaar van Dansstudio Diance. Ze is een gecertificeerde paaldansinstructeur, maar verzorgt ook lessen in aerial hoop en aerial silk. Ze bezocht Aerial Academics in april 2019  voor een vier weken durende cursus aerial hoop en in februari/maart 2020 voor drie weekse serie aerial hoop en flexibility workshops.

Source: www.sarahromanowsky.com

Source: www.aerial-infinity.at

Source: www.dansstudiodiance.nl

HANNE COECKELBERGS

Hanne Coeckelbergs (België) is een opkomende circusartiest, waarschijnlijk meest bekend om haar dynamische trucks in de silk. In 2015 is ze toegelaten tot de Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) en was ze de eerste student van deze opleiding die haar Bachelor zou gaan afronden met aerial silk als haar hoofd discipline/specialisatie. Tijdens haar studie raakte ze ook in aanraking met andere disciplines buiten haar dagelijkse lesrooster. Gedurende deze trainingen ontwikkelde ze ook vaardigheden in zowel hand balancing als aerial straps. Ze bezocht Aerial Academics voor het eerst in oktober 2018 en kwam nog een keer langs in mei 2019. Hier gaf ze veelzijdige workshops in zowel aerial silk als straps, waarin de focus lag op dynamische bewegingen en transities.

SANDER BOSCHMA

Sander Boschma (Nederland) is een opkomende circusartiest, op dit moment misschien het best bekend om zijn dynamische trucs in straps. Gedurende zijn opleiding aan de Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) in Tilburg ontwikkelde hij niet alleen zijn vaardigheden in straps, maar verbeterde hij ook zijn techniek en skills in andere aerial disciplines, zoals in aerial silks en rope, maar ook in in hand balancing. Sinds zijn afstuderen aan ACaPA in juni 2019 treedt hij op op verschillende festivals en evenementen, waarbij hij tussen de optredens in ook nog workshops verzorgd. Hij bezocht Aerial Academics in oktober 2019, waar hij workshops gaf in meerdere aerial disciplines (straps, aerial silk en aerial rope) en in hand balancing.

BELLE KOK

Belle Kok (Nederland) is een opkomende aerial hoop performer. Gedurende haar optredens weet ze met haar levendige trucs, die veel flexibiliteit en kracht vereisen, het publiek te verwonderen. Tijdens haar opleiding aan de Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) in Tilburg was ze de enige in haar jaar die aerial hoop als specialisatie had, wat betekende dat ze privé-les kreeg. Daardoor kon ze veel tijd doorbrengen met haar docent, waarin ze onder andere samen nieuwe trucs aan het ontdekken waren. Ze heeft Aerial Academics bezocht in januari 2020, waar ze een aerial hoop workshop heeft verzorgd met een aanvullende flexibility workshop.

Source: www.hannecoeckelberghs.com

Source: www.sanderboschma.com

Source: www.circusrotjeknor.nl